Beste schone lucht en natuurvriend,

Misschien heb je de reactie van Minister Wiebes al gehoord over de subsidies op biomassa. De minister heeft aangegeven door te gaan met de stimuleringssubsidies op houtige biomassa. 

Dit ondanks onze brandbrief die we begin deze week mede namens jullie en 74 binnen- en buitenlandse bewoners- en natuurorganisaties hebben gestuurd naar de Minister en 
het opinieartikel dat hierop volgde;

‘Minister Wiebes blijft om de hete brij heendraaien bij biomassa. Met zeer ernstige en kwalijke consequenties voor klimaat, milieu en  volksgezondheid’

Hoewel we niet verrast waren, zijn we natuurlijk wel teleurgesteld. In het bijzonder waren we ontmoedigd toen we hoorden dat hij toegaf dat hij de subsidies niet kan veranderen vanwege zijn beloften aan de grote bedrijven. 

Maar Bossen verbranden voor energie is niet oké! 

Het is hetzelfde resultaat dat we vrezen van de EU, waar minister Timmermans deze kwestie voor heel Europa beziet. Maar de strijd is nog niet gestreden. Daarom vragen we nu je hulp voor twee nieuwe campagnes:

  • Sinds gisteren zijn we ism Partij voor de Dieren het Landelijk Meldpunt Biomassacentrale      
  • Tegelijkertijd zijn we ism andere lidstaten binnen Europa een Petitie gestart met de oproep aan Frans Timmermans om het beleid op EU niveau aan te passen m.b.t. de kwalificering voor biomassa. Biomassa moet namelijk niet langer als ‘klimaatneutraal’ worden aangemerkt. Dit is namelijk de basis van de subsidies.

Help mee en deel deze twee linkjes:

  1. Klik hier: EU Petitie tegen verbranden van bossen (via Twitter)
  2. Klik hier: Landelijk Meldpunt tegen Biomassa (via Twitter)

We hopen dat je opnieuw zou willen meehelpen. Je kunt dit eenvoudig doen door op de twee linkjes te klikken en op te roepen om de petitie te tekenen en de website te delen via Social Media (Twitter, FB, Insta en LinkedIn). 

En vergeet alsjeblieft niet zelf ook te tekenen!

Alvast veel dank voor de moeite!