De strijd gaat door

Maar we zijn er nog niet en de strijd gaat voorlopig door:

  • De uitspraak van Rechtbank Noord-Holland over het beroep tegen de Omgevings- en Natuurvergunning in de Vattenfall zaak wordt afgewacht. Mocht de zaak worden verloren, dan gaat het Comité in hoger beroep bij de Raad van State.
  • Op 25 en 26 mei 2021 a.s. zal het Comité campagne voeren in Brussel om Frans Timmermans en de andere Europese leiders op te roepen om biomassaverbranding niet langer op te nemen als zijnde klimaatneutraal in de Richtlijn Hernieuwbare Energie (RED2). De Europese Commissie (EC) nam biomassa in april 2021 op in hun conceptlijst van duurzame investeringen. Dit lijkt vooral onder druk van de Scandinavische lidstaten, met name Zweden en Finland, te zijn gebeurd. Dit tot ontsteltenis van het Comité dat stelt dat de biomassaverbranding  dat in de conceptlijst van ‘duurzame’ investeringen is  opgenomen duidelijk ingaat tegen de klimaatwetenschap en dat ze opnieuw zullen leiden tot greenwashing.
  • In september zal het Comité de leden van het Europese Parlement oproepen om er voor te zorgen dat biomassaverbranding wordt uitgesloten van de RED2.
  • Dit najaar zal het Comité de Tweede Kamer er aan houden om de Nederlandse biomassasubsidie af te schaffen.
This site is registered on wpml.org as a development site.