Nieuwjaarsdag om 11.55 vond de klimaatduik plaats in het IJmeer bij IJburg om hiermee geld op te halen voor de juridische strijd tegen de Biomassacentrale.

#ComiteSchoneLucht bedankt alle honderden kinderen, studenten en volwassenen die vandaag het koude open water ingingen bij het Amsterdamse strand IJburg voor Schone Lucht en tegen de Biomassacentrake. Bikkels zijn jullie! Ook willen we via deze weg de medeorganisatoren bedanken voor hun steun en support in aanloop naar en tijdens deze eerste dag in het nieuwe jaar. In het bijzonder: UVA Greenoffice, Walter en zijn team van de Reddingsbrigade Amsterdam, Steve Relyveld voor het delen van zijn tips & tricks en warming up, Linda Vosjan, Annemarie en Mischa  Meerburg voor jullie onvoorwaardelijke steun en support, Cliff Djaswadi voor de mooie filmbeelden en natuurlijk Jorien en collega’s van Milieudefensie. Ook waren we heel blij dat de Surfclub de kleedkamers openstelde en Hotel Breeze heerlijke warme chocolademelk verzorgde. Het was een onvergetelijke dag. Dank je wel! Eline Prins, Jildert Huitema en Fenna Swart van Comite Schone Lucht.

Er is een fantastisch bedrag van bijna €3.000 opgehaald waarbij de teller nu op ruim €11.000 staat. De juridische strijd bestaat uit 4 fases. Fase 1 is in werking gesteld en de advocaten zijn betaald middels het resultaat van de crowdfunding. Maar er is nog steeds meer geld nodig om de volgende fases ook te kunnen bekostigen.

Bekijk ook het item dat het Jeugdjournaal maakte. En beelden van Cliff met een Drone