Nachtelijke Lichtshow op Centrale met boodschap aan Brussel ‘Europarlementariërs: stem biomassa uit de nieuwe EU Richtlijn: RWE Amercentrale St-Geertruidenberg.

Nederlandse RWE Amercentrale overvallen door actie internationale coalitie tegen biomassa

Aan de vooravond van de plenaire stemming in Brussel op 13 september a.s. over de Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED) is vannacht de RWE centrale overvallen door een actie tegen biomassa. De natuur NGO, Comité Schone Lucht, Nederlands lid van de Internationale Coalitie tegen Biomassa, projecteerde vannacht een levensgrote boodschap op de koeltoren van de Amercentrale. Een steenkool- en biomassagestookte elektriciteitscentrale van RWE in de gemeente Geertruidenberg.

De projectie bestond uit een korte film met de boodschap in het Nederlands en Engels. In de geprojecteerde boodschap roept het Comité, mede namens de Internationale Coalitie tegen biomassa, de 700 Europarlementariërs te stoppen met subsidies en andere stimuleringsmaatregelen voor biomassastook als zgn. duurzame energie in de nieuwe Europese Richtlijn hernieuwbare energie. ‘Europarlementariërs: stem biomassa uit de nieuwe EU Richtlijn”.